Selvom alle vidste, at en af verdens største vindmølle-producenter Senvion (tidligere Repower) havde økonomiske problemer, var selskabets anmeldelse af konkurs et chock for hele branchen.

 

Konkurs i selvstyrelse

Alt tyder på, at det var et bevidst skridt for at gennemtvinge en sanering overfor bankerne og aktionærerne. Selskabet valgte en særlig fremgangsmåde, som kaldes selvstyrelse (”Eigenverwaltung”). Hvis skifteretten (og senere kreditorforsamling) godkender selvstyrelsen, kan virksomheden fortsat træffe egne beslutninger, dog under opsyn af en sagkyndig værge (på tysk ”Sachwalter”). Skifteretten har indsat advokat Morgen fra Brinkmann & Partner som værge, og Senvions moderselskab har hentet to juridiske eksperter til direktionens assistance.

 

Det betyder, at produktion og service arbejder videre som hidtil, mens diskussioner mellem aktionærer og banker fortsættes. Ordrebeholdningen er ganske stor, og principielt er alle optimistiske, at virksomheden kan fortsætte på markedet.

 

Åbne fakturaer fra underleverandører

Situationen for underleverandører er kritisk: På den ene side er der tit store fordringer udestående, på den anden side forventer og forlanger Senvion nye leverancer for at kunne fortsætte arbejdet. For det meste kan det ikke betale sig, at sende gamle ubestridte fordringer til inkasso lige nu, idet betalinger på disse krav ville kunne omstødes fra kurator. Til gengæld kan vi ikke anbefale, at sende nye leverancer eller yde yderligere service uden forudbetaling eller tilstrækkelig sikkerhed.

Reglerne i dette område er temmelig komplicerede. Du er velkommen til at kontakte os for en nærmere drøftelse.

 

Christian Sagawe

Dr. Axel Röpke

 

Picture by Pexels on Pixabay, reformatted