52 gigawatt solcelle-loft forsvinder: Den tyske forbundsdag har i går vedtaget bygningsenergiloven, der sammenfatter den hidtige energi-besparelseforordning og vedvarende energi-varmeloven.

Hermed bliver der skabt et ensartet kravssystem for opførelsen af nye bygninger. Det er forbundregeringens mål at holde det primære energibehov så lavt som muligt. Endvidere skal energibehovet til bygninger i Tyskland i stigende grad dækkes af vedvarende energi.

Lokale anlæg for vedvarende energi styrkes

Det passer med at lokale solcelleanlæg styrkes gennem loven og at der skal tages højde for biogas ved anvendelse af kraftvarmeproduktion eller kondenseringsteknologi.

52 gigawatt solcelle-loft forsvinder

Endelig forsvinder solcelle-loftet, der har været i diskussion over flere måneder, som forudsatte en annullering af den lovpligtige støtte til solcelle-anlæg med en ydelse under 750 kW, så snart den samlede installerede kapacitet i Tyskland overskred 52 gigawatt. En meningsløs grænse på baggrund af udvidelsen af vedvarende energi, der kræves fra alle sider. Dermed kan solcelle-branchen ånde lettet op og vokse videre, for der har siden starten af året kunne mærkes en usikkerhed på markedet. Især taginstallationer har nu endelig takstsikkerhed igen.

 

Hvis De har spørgsmål, så tøv ikke med at kontakte os!

Dr. Axel B. Röpke

Ingo Schmidtmann

 

Billede: Photo by Zbynek Burival on Unsplash