Resultater fra fælles udbudsrunden for vind/solar

Den tyske netstyrelse (Bundesnetzagentur) offentliggjorde den 19.11.2018 resultaterne for den anden fælles udbudsrunde for både landvindmøller og solcelleanlæg for en kapacitet på 200 MW i alt.

 

Kun tarif for solcelleanlæg

Også denne gang var det udelukkende bud på solcelleanlæg der fik tildelt tariffen. Der blev kun afgivet ét bud på et landvindmølleanlæg, hvilket dog lå over støttegrænsen. Buddenes gennemsnitlige tilskudsværdi på 5,27 ct/kWh var højere end ved den sidste fælles budrunde, hvor denne lå på 4,67 ct/kWh.

 

Tilskud til 201 MW i alt

Der blev tildelt 36 tilskud til bud omfattende 201 megawatt. Den gennemsnitlige volumenbaserede tilskudsværdi lå på 5,27 ct/kWh. Den laveste tilskudsværdi lå på 4,65 ct/kWh men den højeste var 5,79 ct/kWh. 10 af buddene, der fik tildelt støtte, vedrører projekter i delstaten Brandenburg med et omfang på 65 megawatt.

Sammenlagt blev der afgivet bud på en volumen på 307 megawatt. Konkurrenceintensiteten indenfor solcelleanlægger er således fortsat høj og tilstrækkelig. Kun to bud måtte udelukkes af formelle grunde.

 

Perspektiv: priserne virker til at stige

Som et resultat virker den fælles budrunde som et yderligere solar-udbud. Vind slår altså (stadig) ikke solceller, men i de mindste stiger priserne igen.

Du kan læse mere om tilskuddene på netstyrelsens hjemmeside (indhold dog på tysk).

 

Hvis der er spørgsmål er du velkommen til at henvende dig til

Dr. Axel Röpke

 

Billede: Sagawe & Klages Rechtsanwälte